tisdag 25 januari 2011

Tack...

Åhh
, jag lovade mig själv att jag skulle fira när bloggen passerade 2000 besökare - men vips så hade jag passerat o hann inte med ;-) Det är jätteroligt o jag blir så sporrad att blogga vidare. Nu planerar jag firande såklart, men kommer att suga på det ett par dagar!
Tack Alla Ni som kikar in, Ni som lämnar kommentarer eller Ni som bara sveper förbi. Har Ni önskemål på projekt så hojjta till!!


Jag provade denna att göra en god cheesecake strax innan jul, jag har mixrat lite med receptet o denna gång gjort med vanilj som smaksättning.



Ingredienser


100 g digestivekex
100 g pepparkakor
100 g smör
500 g kesella
5 st gelatinblad
1 vaniljstång
ca 1 1/2 dl socker
3 dl grädde

EV vinterfrukter , (fikon, granatäpple, ananas)



Tillagning

1 Smält smöret. Krossa eller mixa digestivekex och pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22–24 cm).


2 Blötlägg gelatinet. Blanda kesella med urskrapad vaniljstång och socker. Vispa grädden.


3 Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme med 1/4 av kesellablandningen. Vispa ner gelatinblandningen i resten av kesellan.


4 Rör med lätt hand ner grädden i kesellablandningen och häll i formen. Låt stelna i kyl. (Dekorera med valfria frukter) Jag har dekorerat med små silver o guldkulor - lite glammigt!!
KRAM

8 kommentarer:

MMCakeDesign sa...

Härligt gott med en så fin tårta. Dina kalas cupcakes är underbara.

Veronica sa...

Mmm såg gott ut! ja sen jag hittade denna sida har jag varit inne massor av gånger och fått inspiration till att baka. Dina polkagriskakor....hjälp de är hur goda som helst. Har börjat lägga upp lite recept på min blogg och när de ursprungligen kommer här ifrån har jag länkat hit. Hoppas det är ok! annars får du säga till. //veronica (hon som köpte en sån stämpel som du har)

Linda sa...

Tack Tack!!

Veronica - stämpeltjejen ;-) Jo men det är klart det är ok, bara roligt!! Jag har massvis på att-göra-listan så det kommer ju fler favvoriter framöver ;-) Men du.... Fina pyssliga grejjer du har på din blogg!!

Tack båda två, ha en bra dag!!

Veropenn sa...

Åhh tack för fint beröm!
ser fram emot kommande favoriter!

//Veronica

Cupcakesfluffan sa...

cheesecake är så gott

Sannas Goda sa...

va kul att bloggen går bra, de är värt att fira! Cheesecaken ser väldigt god ut!

mymixednailpolish.blogspt.com sa...

ser jättegott ut!!!mums!!

Linda sa...

Tack alla söta!!