torsdag 13 januari 2011

Kycklingspett med jordnötssås

Här kommer nu Eriks favvo-receptkycklingspett med jordnötssås. Väldigt starkt blev det, (hela TVÅ gurkor gick åt till oss fyra vuxna, för att svalka gommen lite...)....men väldigt supersmarrigt. Erik är bäst på att laga mat hemma hos oss ;-)
Jordnötssås
Portioner: 6-8

Ingredienser
2 msk röd currypasta
3 dl kokosmjölk
1 dl jordnötssmör (gärna osaltat)
1 dl vatten + 1 tsk konc kycklingfond
1 msk råsocker
2 msk färskpressad limejuice
2 msk asiatisk fisksås
olja till stekning

Gör så här
1. Fräs currypasten på medelvärme i 1 tsk olja ca 1 minut.2. Häll på kokosmjölk. Rör i jordnötssmör, vatten, fond och socker. Koka ihop 2-3 minuter. 3. Ta från värmen och tillsätt limejuice och fisksås

Kycklingspett

Portioner: 6-8


Ingredienser
500 g kycklingfilé


MARINAD
2-3 citrongrässtjälkar
3 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
2 msk råsocker
1/2 dl jordnötssmör (gärna osaltat)
1/2 dl asiatisk fisksås
ca 1 1/2 dl färskpressad limejuice (5 lime)
blötlagda trässpett

Gör så här

1. Skär kycklingen i 1-2 cm breda strimlor.2. Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser till marinaden i en matberedare. Mixa slätt. 3. Blanda marinaden med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.4. Trä kycklingstrimlorna på spett. Lägg spettenbakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek i ca 15 minuter.

Bild samt recept från ica.se


2 kommentarer:

anna sa...

Hej vännen!
Ska göra denna goda rätt i helgen, hoppas den blir lika god här som den var hos er.
Kram Anna

Linda sa...

Hej Fina!! Joo men glöm inte att köpa mycket gurka!!!!

KRAMEN