Ingredienser
2 msk röd currypasta
3 dl kokosmjölk
1 dl jordnötssmör (gärna osaltat)
1 dl vatten + 1 tsk konc kycklingfond
1 msk råsocker
2 msk färskpressad limejuice
2 msk asiatisk fisksås
olja till stekning
Gör så här
Kycklingspett
Portioner: 6-8
Ingredienser
500 g kycklingfilé
MARINAD
2-3 citrongrässtjälkar
3 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
2 msk råsocker
1/2 dl jordnötssmör (gärna osaltat)
1/2 dl asiatisk fisksås
ca 1 1/2 dl färskpressad limejuice (5 lime)
blötlagda trässpett
Gör så här
1. Skär kycklingen i 1-2 cm breda strimlor.2. Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser till marinaden i en matberedare. Mixa slätt. 3. Blanda marinaden med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.4. Trä kycklingstrimlorna på spett. Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek i ca 15 minuter.
Bild samt recept från ica.se
2 kommentarer:
Hej vännen!
Ska göra denna goda rätt i helgen, hoppas den blir lika god här som den var hos er.
Kram Anna
Hej Fina!! Joo men glöm inte att köpa mycket gurka!!!!
KRAMEN
Skicka en kommentar