Åhh, i dag har vi plockat in några stjälkar rabarber!! Jag har gjort hallon o rabarberpaj med maräng!! Känns lyxigt o härligt somrigt att kunna gå ut i landet o plocka de första...
I dag är det söndag o strax dags att planera veckan!! I dag har vi lite regn, men det gör inget - kan vara inne o mysa med tända ljus o just... God paj!!
Smuldeg
75 g smör
0.75 dl socker
1.5 dl mjöl
Smält smöret o blanda med socker o mjöl. Blanda till en smuldeg.
75 g smör
0.75 dl socker
1.5 dl mjöl
Smält smöret o blanda med socker o mjöl. Blanda till en smuldeg.
Bär
Några stänger rabarber
Hallon
Tvätta o skär rabarbern i mindre bitar, blanda dem med lite potatismjöl så att de inte vätskar sig för mycket. Jag använde frysta hallon ca 2 dl.
Maräng
3 äggvitor
3 3 msk strösocker
Vispa äggvitor o när äggvitan börjar skumma häll i lite socker i taget. Vispa till en fast o vit maräng.
Tryck ut önskad mängd pajdeg i små smorda portionsformar o tryck degen upp runt kanterna. Lägg bären över pajdegen och grädda i mitten av ugnen på 225C tills de fått fin färg. Tag ur formarna ur ugnen innan rabarbern blivit för mjuk, ca 10-12 min.
Klicka ut marängen över pajen o grädda på ca 175-225 grader i ugnen tills pajerna fått fin färg.
Några stänger rabarber
Hallon
Tvätta o skär rabarbern i mindre bitar, blanda dem med lite potatismjöl så att de inte vätskar sig för mycket. Jag använde frysta hallon ca 2 dl.
Maräng
3 äggvitor
3 3 msk strösocker
Vispa äggvitor o när äggvitan börjar skumma häll i lite socker i taget. Vispa till en fast o vit maräng.
Tryck ut önskad mängd pajdeg i små smorda portionsformar o tryck degen upp runt kanterna. Lägg bären över pajdegen och grädda i mitten av ugnen på 225C tills de fått fin färg. Tag ur formarna ur ugnen innan rabarbern blivit för mjuk, ca 10-12 min.
Klicka ut marängen över pajen o grädda på ca 175-225 grader i ugnen tills pajerna fått fin färg.
Ha en skön söndag o en bra vecka!!!
KRAM
8 kommentarer:
Men skojar du vad gott, o vilka fina! Du är duktigast!
Hoppas att ni har en skön söndag o att valborg var bra. Puss, saknar dej!
Smarrigt! Gjorde rabarberpaj igår men tyvärr inte från egen trädgård. Gott! Fina portionsskålar!
åå va mysigt med första rabarbern!
Åsali, Du är bäst o jag saknar mer än du anar :)
Sofie: Ja det är så gott! Skålarna är söta, hittade dem i liten butik på semestern förra året - men har sett att de finns litre överallt nu!
Sanna: Första är alltid bäst...mina var Väldigt små o korta ;-)
Så gott, måste verkligen se till att plantera rabarber i vår trädgård i år så kanske det blir skörd nästa år :-)
Cupcakesfluffan, ja det känns som en god idé!!
Vilka söta små pajer! Maräng och rabarber är finfint tillsammans. :-) Måste även berömma din blogg, så mycket gott det fanns här. Vill testa massor av dina recept! Det var mitt första besök, men jag kommer absolut tillbaka. :-) Kul också med en blogg från Jönköping, min gamla hemstad!
Åh vad gott! Lyx med egen rabarber. Vår har dött under vintern och saknar den redan..
Skicka en kommentar