Nähä, jag tycker nog inte om ordet snibb när det gäller i kakbak. O dessa ser definitivt inte ut som snibbar i mina ögon. Dessa lade sig på sidan o pöste ut lite hur som - Men det gör inget för de var otroligt fantastiskt goda! Just nu känner jag att denna "bull-variant" är den enda man behöver!!
ca 30 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
Rivet skal av en citron
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Smält smöret o häll i mjölken, låt bli 37 grader. Smula jästen i en bunke o häll i lite av smörblandningen. Rör tills jästen löst sig o häll i resterande av smörblandningen- Rör i sirap, salt, kardemumma o mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt vila i ca 40 min.
Skrubba citronen i hett vatten o riv av skalet. Blanda skalet med socker, smör o kardemumma.
Dela degen i två delar o kavla ut till en rektangel. Bred fyllningen över hela rektangeln. Vik över 1/3 av degen från långsidan mot mitten, vik sedan andra sidan över. Skär varje platta i ca 15 trekanter. Lägg snibbarna på plåt o låt jäsa i 40 min.
Pensla över uppvispat ägg o strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 min.
Så mumma!!
O så klart kan man göra dessa enl "vanlig" vetebulle o göra snurror eller skära en rulle i skivor.
Detta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker
Tema i September är syrligt!!
Ha en skön fredag o härlig helg!!!
Kramen!
3 kommentarer:
Du, nu när du säger det - snibb låter inte sådär överdrivet roligt när man talar om bakning! Speciellt inte när det handlar om sådana här godheter <3 Det är som koppkaka, hur kul låter det? Jag vägrar kalla min cupcakes för något som mer låter som en sjukdom O.o
Vilka härliga bilder! Blev väldigt bullsugen!
Tack En kaka i ugnen!!
Skicka en kommentar