Detta Är en väldigt god kaka! Fick ett önskemål om just denna kaka, så nu är den gjord o får följa med Min Erik till jobbet!!
...inte snyggaste kakan jag gjort, men gottit var det visst ändå...
...inte snyggaste kakan jag gjort, men gottit var det visst ändå...
BOTTEN:
2 ägg
3 dl socker
100g finhackad sötmandel
1 1/4 vetemjöl
100g smält smör
TOPPING:
7 msk grädde
200g schweizernötchoklad
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner den finhakade mandeln, mjölet och det smälta smöret, se till att smeten är jämn.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, tills den fått lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt svalna något.
Värm grädden och låt chokladen smälta i den, rör till en jämn smet och tillsätt sist smöret.
Bred toppingen över kakan och låt den svalna i kyl.
Låt gärna kakan stå i kyl under natten!
Hyvla två dubbelnougat på o servera med vispad grädde
Jag hade ju gärna gjort nåt annat nytt experiment, men önskemål är önskemål o gott är det!!
Kram o Trevlig helg!!
Kram o Trevlig helg!!
2 kommentarer:
Tycker den ser jättefin ut! Och god. Framför allt god ;)
Tack Alexandra!!
Skicka en kommentar