söndag 8 april 2012

Gudomlig Citroncuppis med choklad & lakrits, med eller utan kyckling!!

Jag vet inte vad Ni tycker, men jag Älskar Marabous nya Black!! Den lockar fram nåt begär hos mig o jag som annars inte äter så mycket choklad, kan bli galet lycklig (för jag får ha den för mig själv...). Jag hoppas De hoppar över det där med Limited edition, för jag behöver den!!

När vi passerade Sveg på hemvägen från fjällen kunde jag fånga in flera chokladkakor!!

Jag har gjort Härliga, små citroncuppisar o spritsadg gudomlig frosting upppepå - Choklad- & laktritsfrosting!!




Citroncuppis

ca 15-16 normalstora cupcakes
100 g smör
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl rörsocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk marsanpulver
2 1/2 dl mjöl
Rivet skal från 1 citron, samt saften av 1/2 citron


Sätt ugnen på 225 grader
Smält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte koka
Vispa ägg o socker lätt
Blanda mjöl med bakpulver, marsanpulver o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda ner det rivna citronskalet samt saften.
Häll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Jag gjorde dessa i minivariant o gräddade dem i ca 8 minuter.

Choklad- & lakritsfrosting

215 g smör, rumsvarmt
270 g florsocker
180 g Marabou Black, hackad

Smält chokladen över vattenbad eller i micron, låt svalna lite. Vispa samman smör o florsocker till en mjuk massa. Blanda ner chokladen o vispa till en fluffig o följsam frosting.

Spritsa!


 Barnen blev förtjusta i sina små, som det var små kycklingar på (finare har jag sett...)


O resterande fick ett födelsedagsbarn till frukost tror jag ;-)

Påskpuss!!

3 kommentarer:

Veropenn sa...

Mmmm vad god den frostingen lät. Å du dina kycklingar var jättesöta!
//V

Linda sa...

Veropenn, Su är snäll. Hoppas du haft en bra Påsk!!

vardaxlyx sa...

Hmm som vanligt den BÄSTA mentor =)
Du är grym sötaste Linda!
Saknar dig på jobbet!!
Massa kramar till dig och din familj!