Ingredienser till en form:
söndag 27 mars 2011
Världens bästa äppelkaka
Ingredienser till en form:
lördag 26 mars 2011
Våffla med citron & gräddkola!!
Klassiskt.... Ingredienser,
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör
( Valfri mängd kakao eller citrusskal )
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Rör tillsist ner ev smaksättning.
fredag 25 mars 2011
Vanilj & chokladtårta med hallon!!
Jag gick loss med spritsen uppepå. Det är svårt tycker jag att vispa grädden alldeles lagon, denna gång blev den lite lös... Jag hyvlade Geisha-choklad över!!
Godaste tårtbotten:
Önskemål...
Finaste Syster http://stromsloppa.blogspot.com/ som hamnat i USA, önskade receptet på vit choklad- o limetryffel. Detta är en fantastiskt god tryffel o tryffel borde man rulla oftare!!!!
Vit choklad- och limetryffel
Ingredienser
24 st
1 dl vispgrädde
25 g smör
300 g vit choklad
rivet skal av 1 lime
(1 msk konjak)
florsocker
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smälter. Rör i limeskal och ev konjak. Häll i en skål eller form. Låt stelna i kylen minst 4 tim eller över natten. Jag använder en liten sked o skedar upp lite tryffel i handel, rullar sedan till jämna tryfflar som jag rullar i florsocker!
Man kan oxå stjälpa upp tryffeln och skära den i bitar med en vass kniv. Sikta över florsocker. Förvara i kyl.
Älskar Dig Sis!!!!!
måndag 21 mars 2011
Mösatörva.........
Jag hittade ingen perfekt ungsform, så jag tog min kvadratiska springform o då blev det ju lite smet över till mina mini-springformar!! Upskattat till eftermiddagsfikat!! Skall genast gå ner o hämta en i frysen ;-)
Älskar för övrigt mina miniformar av alla de slag... så roligt att få göra små bakverk!!
Ingredienser
Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Mmmmm
söndag 20 mars 2011
Mer tryfflar!!
Mmm fler tryfflar att förgylla vardagen med!!
Enklaste tryffeln....
200 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
Flor med chokladsmak, Dansukker
Hacka chokladen fint o lägg det i en skål. Koka upp grädden o slå den över chokladen, rör tills chokladen smält. Låt svalna lite.
Blanda ner i chokladen. Ställ chokladblandningen att svalna ett par timmar. Jag har mina i rumstemperatur en stund o ställer sedan i kylen under natten.
Tag fram tryffeln ur kylen o låt den gärna mjukna lite i rumstemperatur. Rulla små runda bollar med hjälp av mindre sked o sedan rulla dem mellan handflatorna. Lägg de små bollarna i en skål med flor chokladsmak o rulla runt tills de är helt täckta.
Förvaras i kylen. Tryffeln kan gärna tas fram ur kylen en liten stund före servering.
Rulla på....