söndag 15 augusti 2010

Tillbaks till allvaret ;-)


Sista semesterdan o såå mycket man skall göra klart. Allt det man tänkt sig av semestern, men inte hunnit - faktiskt bara sitta ner o virka eller så ;-) , nu är det tillbaks till allvaret igen. Imorgon start på fritids för storasyster o på onsdag inskolning in i nollan. Skönt att lillasyster går kvar på dagis ett år till...
Har i dag påbörjat ett jättejobbigt projekt... Möblera om i alla land i trädgården. Flytta runt o flytta tillbaks. Ja det får bli ordning på det nästa sommar!!
Har haft Karin o Per på besök i dag. Mysigt på alla sätt o vis!
Fixade till en schweizernötkaka... Mmmm, mäktig o klabbig!


BOTTEN:

2 ägg
3 dl socker
100g finhackad sötmandel
1 1/4 vetemjöl
100g smält smör

TOPPING:

7 msk grädde
200g schweizernötchoklad
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner den finhakade mandeln, mjölet och det smälta smöret, se till att smeten är jämn.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, tills den fått lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt svalna något.
Värm grädden och låt chokladen smälta i den, rör till en jämn smet och tillsätt sist smöret.
Bred toppingen över kakan och låt den svalna i kyl.
Lät kakan stå i kyl över natten o det blev bara bättre tror Jag!!

Hyvlade två dubbelnougat på o serverade med vispad grädde.

Hm, häromdagen gjorde jag lavendelbiscotti, men det receptet kommer jag inte fylla min blogg med ;-)

Ha en skön söndag!!

Lycka till i morgon!!

5 kommentarer:

Annica - annicake sa...

åh, den kakan lät ju hur god som helst!!

verkligen snyggt att hyvla dubblenougat på!

Linda sa...

Tusen tack för titten... Japp, kakan blev väldigt god, härligt klabbig o mäktig ;-)

bagerskan sa...

Snyggt med den hyvlade nougaten!!

Missa inte min tävling om söta muffinsformar!
Kram Karin

Linda sa...

Gärna Karin, men jag hittar inte in på din blogg...

Tack Tack!!!

Linda sa...

Joho Karin, nu löste det sig!!