Oh my god!! Detta blev riktigt smarrigt... Här hemma var de lite skeptiska mot detta experiment, men alla ville ha mer o mer...
Dulce de leche får du genom att koka kondenserad sötad mjölk i kastrull, täckt med vatten i ca 3 timmar. Glöm inte att plocka bort etiketterna innan du börjar koka... Se till att burken hela tiden är täckt med vatten, man får fylla på lite med jämna mellanrum. När burken kokat klart (3 timmar ger en lite fastare o mer trögflytande kräm) låt burken svalna o ställ gärna kallt en stund. Jag lät min vila i kyla i ca 2 timmar o öppnade sedan burken. Vi åt denna goda "kola-kräm" till vaniljglass. I morgon kommer jag att visa vad jag gjorde mer...
4 kommentarer:
Den kolasåsen är så god :-)
Åh, dulce de leche står på min "att göra"-lista och jag har haft en burk ståendes i kylskåpet sen i höstas. Kanske är dags att prova detta nu?! :)
Cupcakesfluffan: jooo den var över förväntan o helt underbar!!
Ester: Gör´t bara, den var ljuvlig minst sagt!!
Har funderat länge på att testa göra sån jag med! Ser himla gott ut! De får bli att testa någon dag snart
Skicka en kommentar