I dag har jag bakat kardemummakex, jätteknapriga o goda. De känns inte alls så söta o kardemumma i bakverk är riktigt Mumma!!
Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk kardemummakärnor, stötta
100 g smör
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner vätskan i bunken och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 10 min.
3. Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Sporra eller skär degen i fyrkanter ca 5 x 5 cm.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på plåten.
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk kardemummakärnor, stötta
100 g smör
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner vätskan i bunken och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 10 min.
3. Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Sporra eller skär degen i fyrkanter ca 5 x 5 cm.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på plåten.
5 kommentarer:
Det lät gott! Gott med något som bryter mot allt det söta man annars bakar. :)
Om man tänker lite på det så är det faktiskt lite lustigt att du inte går upp i vikt... Jag älskar kardemumma ju, jag paxar en påse i er resväska! Puss
Visst är det så Ester!! Gott till en gos ost o en kopp the!!
Loppan: Hihiii, sånna kan jag smuggla!!! Jo men det är ju mest alla andra som tvingas äta ;-) Kram
Så gott med kardemumma i :-)
Konstigt, men jag har inte riktigt kommit på det där med kardemumma förrens nu... Ja, det är så gott!! Så vad här näst...? Kardemummaskorpor!
Skicka en kommentar