söndag 10 april 2011

Gudomlig Frosting & Smarrig Muffins!!





Mmm, gillade verkligen kardemummamuffinsen jag gjorde häromdagen. Här kommer de nu med en annan frosting. Denna frosting av Mocha Spread med bitar av små kaffebönor från Lidl, gjorde sig verkligen o cuppisarna blev Mer än bara Mumma!!



Jag hade lite svårt att välja dekoration i dag, men lillasyster här hemma hjälpte gärna till o då blev de lite olika varianter!!


Smått runt strössel...




Med små chokladflisor...

Med mini-nonstop...


Kardemummamuffins

14 st



75 gram smör

3 st ägg

2 dl socker

2 tsk nystött kardemumma

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk


Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.

3. Vispa äggen och sockret vitt och poröst.

4. Tillsätt den nystötta kardemumman. Sikta därefter ner vetemjölet och bakpulvret varvat med att mjölken hälls ner. Rör om varsamt.

5. Tillsätt sist det ljumma matfettet och rör försiktigt smeten slät.

6. Skeda upp smeten i formarna så att det blir fyllda till 3/4. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.




Nutella/Mocha spread-frosting

3 msk Nutella/mocha spread med bitar av kaffe

200 g Mjukt smör

3,5 dl Choklad florsocker

1 tsk Mjölk


Bland smör och florsocker krämigt. Rör ihop Nutella med lite mjölk och blanda i smörkrämen. Recept på Nutellafrosting kommer från sockertussen sockertussen.blogspot.com


Skön söndag alla o en bra vecka!!