Jag har pysslat lite med ett experiment som blev väldigt gott - enligt testpatrullen hemma ;-)
En liten smakportion till varje gäst o det känns lite extra lyxigt!!
Chutney med sin lilla extra styrka passar ljuvligt till den sammetslena chokladkrämen. Botten har jag grillat med ett vaniljsmör!
Sockerkaka
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
Ugn 175 grader.
Smörj o bröa en form.
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver o vaniljsocker.
Vispa ägg o socker vitt o fluffigt med elvisp.
Sikta ner mjölbklandningen o äggsmeten pö om pö med mjölken o smöret.
Vispa i hop till en jämn smet med handvisp.
Häll smeten o formen o grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Känn med provsticka så att kakan är torr.
Vänd kakan upp o ner o låt svalna några minuter innan du lyfter av formen.
Jordgubbschutney
250 g jordgubbar
1 msk råsocker
2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 st lime, saften
1 krm chilipulver
1 krm balsamico
1 krm vitvinsvinäger
1 msk mynta, hackad
Vit Chokladcreme
1 dl grädde
50 g Ögon vit choklad
1 dl grädde
50 g Ögon vit choklad
Botten
6 st sockerkaka, skivor
25 g smör
1 tsk Ögon vanillinsocker
1.Chutney: Skiva jordgubbar och lägg dessa i en kastrull, tillsammans med riven ingefära, lime, råsocker, balsamico och vitvinsvinäger. Låt koka upp.
2.Tillsätt chilipulver, prova dig fram till önskad styrka. Tillsätt även den hackade myntan. Låt svalna.
3.Vit chokladcreme: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Låt grädde koka upp och häll sedan över chokladen. Blanda tills all choklad har smält. Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar, tills den kallnat helt.
4.Vispa upp chokladcremen med elvisp, till en fluffig och fin creme.
5.Botten: Smält smöret och blanda med vanillinsocker. Stansa ut en cirkel på varje sockerkaksskiva och lägg på en plåt. Pensla sockerkaksskivan med smörblandning och grilla mitt i ugnen på 175 grader, tills de fått fin färg. Låt svalna.
6.Montering: Lägg upp sockerkakscirklarna på varsin tallrik. Fyll chokladcremen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut en stor fin klick/prick på varje sockerkaksskiva. Ringla jordgubbschutney över och servera!!
6 st sockerkaka, skivor
25 g smör
1 tsk Ögon vanillinsocker
1.Chutney: Skiva jordgubbar och lägg dessa i en kastrull, tillsammans med riven ingefära, lime, råsocker, balsamico och vitvinsvinäger. Låt koka upp.
2.Tillsätt chilipulver, prova dig fram till önskad styrka. Tillsätt även den hackade myntan. Låt svalna.
3.Vit chokladcreme: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Låt grädde koka upp och häll sedan över chokladen. Blanda tills all choklad har smält. Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar, tills den kallnat helt.
4.Vispa upp chokladcremen med elvisp, till en fluffig och fin creme.
5.Botten: Smält smöret och blanda med vanillinsocker. Stansa ut en cirkel på varje sockerkaksskiva och lägg på en plåt. Pensla sockerkaksskivan med smörblandning och grilla mitt i ugnen på 175 grader, tills de fått fin färg. Låt svalna.
6.Montering: Lägg upp sockerkakscirklarna på varsin tallrik. Fyll chokladcremen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut en stor fin klick/prick på varje sockerkaksskiva. Ringla jordgubbschutney över och servera!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar