Denna rabarberpaj sticker ut från mängden!! Fantastiskt god!! Jag hade dock inget ljust muscovadosocker hemma, men det gick bra med en blandning av råsocker samt mörkt muscovado!!
COOKIE RABARBERPAJ!!
För 4-6 personer
500 g rabarber
70 g pekannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl+ 3/4 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk Maizena majsstärkelse
Florsocker att pudra över
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadosocker, pekannötter o salt i en bunke.Blanda med händerna ihop till en smidig o sammansatt deg.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar, fördela dessa i en pajform. (ca 24 cm).
Strö över majsstärkelsen samt 3/4 dl av muscovadosockret (här hade jag i stället råsocker för att inte få för stark smak...). Blanda runt.
Fördela degen över rabarberna i oregelbundna bitar. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Tag ut o låt svalna lite. Pudra över med florsocker.
Pajen kan ätas kall eller ljummen med en Stor klick vaniljsås till!!
Receptet hittade jag i senaste numret av Buffé!!
1 kommentar:
Låter himla gott med nötter i
Skicka en kommentar