Jorå, pärontryffel behöver man på sommaren!!
Dessutom enklast i världen att göra!
Jag har valt en choklad som är smaksatt med små bitar av päron, men man kan välja vilken choklad man vill!! Allt är tillåtet!!
Ingredienser:
200 g valfri choklad
1 dl vispgrädde
Kakao att rulla tryfflarna i
Gör så här:
Hacka chokladen fint o lägg det i en skål. Koka upp grädden o slå den över chokladen, rör tills chokladen smält. Låt svalna lite.
Ställ chokladblandningen att svalna ett par timmar. Jag har mina i rumstemperatur en stund o ställer sedan i kylen under natten.
Tag fram tryffeln ur kylen o låt den gärna mjukna lite i rumstemperatur. Rulla små runda bollar med hjälp av mindre sked o sedan rulla dem mellan handflatorna. Lägg i skål med kakao o rulla runt tills de är täckta helt.
Förvaras i kylen. Tryffeln kan gärna tas fram ur kylen en liten stund före servering.
Jag hade kunnat tänka mig att rulla dessa i något med mint... Päron o mint ÄR så gott!! Men det får bli en annan gång!!
Ha en skön dag!
KRAMEN
3 kommentarer:
har just fikat loss på muffins och bulle hos dig med Le Ströms, det var så gott och trevligt så. Ha en fin semester, kram Malin
Så gott med tryffel :-)
Åh så gott med hemmagjord tryffel!sp
Skicka en kommentar