Jag har bakat chokladiga o härliga cuppisar. Jag har ett stort härligt förråd av goda ingredienser i min matkällaren. En stor lycka att kunna gå ner o hämta choklad o annat o bara baka. Dessa små goda köpte jag i USA o de fick vara med i dagens cuppisar. Jag tryckte ner en butter cup i varje cuppis o det blev en liten överraskning.
Underbart klabbiga o chokladiga cuppisar.
Chokladcuppis
14 st
4 dl vetemjöl special
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
50 g grovhackad mörk choklad
50 g grovt hackad ljus choklad
14 st mini reese´s
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandar sig väl.
Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge - då blir smeten seg.
Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till ca 3/4 av formarna. Lägg/tryck i en mini reese´s i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen, 10-12 min.
Jag använde normalstora muffinsformar, men du kan välja den stora varianten om du vill - öka tiden i ugnen till ca 20-25
Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandar sig väl.
Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge - då blir smeten seg.
Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till ca 3/4 av formarna. Lägg/tryck i en mini reese´s i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen, 10-12 min.
Jag använde normalstora muffinsformar, men du kan välja den stora varianten om du vill - öka tiden i ugnen till ca 20-25
Ett väldigt bra recept på amerikanska cuppisar
Receptet hittade jag på matklubben.se
2 kommentarer:
Skulle inte du kunna ta och fota din fina matkällare och bakförråd?? Är mest intresserad av att se vad du har för massa bakgrejor...;D
Hm, Jenny!! Tack!!
Skicka en kommentar