Fredagsmyset börjar redan på jobbet... Det vill till att njuta i tid så att fredagskvällen o helgen blir riktigt lång. Jag har nu provat Marabous nya choklad med jordgubb. jag är ingen typisk fruktperson när det gäller bakverk, men jag tycker att chokladen känns somrig o god. Gillar man jordgubbar o choklad, då gillar man den nya chokladen. Fördel är ju att just denna choklad ej är limited edition som jag tidigare stött patrull på... tur för mig, då jag inte behöver köpa upp hela lagret ;-)
Önskar Er en skön helg!!
ChokladMakroner
ca 25 st
100 gram mandelmjöl eller skalade och malda mandlar,
110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått
framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
4-5
matskedar socker
185
gram florsocker
15
gram kakao
1. Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila
mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret och kakaon
och kör gärna alltihop en extra gång i mixern.
2. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål.
När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget. Fortsätt vispa
tills marängen är tjock, fast och glansig.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i
marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för
lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett
bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör
lite till i smeten.
4.
Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett
bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett
"skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.
Pudra lite kakao ovanpå.
5.
Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 14 minuter. Låt svalna och ta försiktigt bort
dem från bakplåtspappret.
Choklad- & jordgubbsfrosting
215 g smör
270 g florsocker
170 g mörk choklad med jordgubb Marabou
Vispa smör och florsocker pösigt. Smält
chokladen, låt den svalna. Tillsätt
chokladen och grädden i smörkrämen samt
essens och vispa slät med elvisp. Spritsa med en rund tyll lite på varannan makron o lägg sedan i hop dem. Förvara i kyl.
Trevlig helg!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar