Underbart att få en nybakt fralla till kvällen. Detta recept provade jag första gången i går o jag kommer absolut att göra dem igen. Storleken på frallorna kan man ju välja själv, jag gjorde enl recept 25 st men kommer nog nästa gång att göra dem lite större. Håll koll på ugnen bara!
Jag har ju inte bakat så mycket bröd innan, men det lönar sig ;-)
Lantliga källarfranska
Cirka 25 stycken
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk naturell olja
1 tsk salt
4 dl rågsikt
10 dl vetemjöl special
Att göra:
Smula jästen i en bunke, och värm vattnet med oljan
fingervarmt.
Lös upp jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan
resterande vätska.
Tillsätt salt, rågsikt, och arbeta in så pass mycket av vetemjölet
att det blir en fin deg, inte för torr men den skall släppa bunkens kanter.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30-40
minuter.
Arbeta degen på bakbord, och forma sedan cirka 25 stycken
bullar vilka du lägger på bakpappersklädd plåt.
Skär ett kryss i varje bulle, och sikta över riktligt med
vetemjöl för en lite lantlig look! :)
Låt sedan jäsa under bakduk till dubbel storlek igen, cirka
30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225 graders värme.
Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Här hittade jag receptet - gör ett besök för en massa lockande bröd o annat.
Lyx o trevlig torsdag på Er!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar