I dag har vi ätit årets första äppelpaj o den godaste oxå!! Det är mitt favvorecept på äppelkaka, dessutom busenkelt att göra!! I dag gjorde jag tre-dubbelsats o gräddade i två formar! Blev en del kvar, men vad gör det ;-)
Fick ju äntligen vispa i min fina o efterlängtade vispskål!!
Jag brukar använda en springform, men då vill gärna smöret rinna ner på ugnsbotten o lukta sisådär. Numer använder jag en "hel" form o det gottiga stannar då kvar i formen!!
Ingredienser till en form:
Jag brukar använda en springform, men då vill gärna smöret rinna ner på ugnsbotten o lukta sisådär. Numer använder jag en "hel" form o det gottiga stannar då kvar i formen!!
Ingredienser till en form:
2 ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
2-3 äpplen
Kanel
Socker
50 g Smör
Ugn 175 grader Vispa ägg o socker o blanda sen ner mjöl Skala o klyfta äpplen Häll smeten i smord o bröad form, ca 23 cm Strö över kanel o socker Hyvla över smör Grädda ca 45 min tills kakan fått fin färg o kanterna lossnar kring kanterna.
Receptet går att dubbla för större sats ;-) eller tre-dubbla...
Vaniljgrädde:
Jag vispar enkelt i hop marsassås o blandar med vispad grädde, Yammie!! Glöm inte o göra mycket!!
Skön söndag till ER!!
4 kommentarer:
Äppelkaka är så gott :-)
Tjusigt tjejen, du är så duktig!
Puss
vaniljsås är ju så gott :)
Äpplekaka med vaniljsås är sååå gott!
Skicka en kommentar