Så, nu är ordningen återställd!! Påskledigheten är förbi o vardagen tar över!!
Vi har haft finbesök i dag, Svåger från USA kom på besök. Härligt att det efter 3 månader kan kännas som vanligt o vi hade en mysig kväll. Vi har stora planer inför vår resa till familjen i Juni, vi längtar massvis o börjar räkna ner...
Barnen hade nog gärna stannat uppe längre o bara myst, storasyster sa: jag längtar efter Claes!!
Vi har ätit räkmacka, avslutade med alldeles för svagt kaffe men goda mini-äppelpajer!!
9 st portionsformar i aluminium
Kan gräddas i muffinsformar/muffinsplåt eller i stor springform (öka gräddningstiden till 45 min i springform)!
2 ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1 äpple
Kanel
Råsocker
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1 äpple
Kanel
Råsocker
Ugn 175 grader
Vispa ägg o socker o blanda sen ner mjöl Skala o klyfta äpplen Häll smeten i smord o bröad form/småbrödsformar. Stick ner småskurna äppelbåtar.
Vispa ägg o socker o blanda sen ner mjöl Skala o klyfta äpplen Häll smeten i smord o bröad form/småbrödsformar. Stick ner småskurna äppelbåtar.
Strössel
25 g smör
1 tsk vaniljsocker
1/2l dl socker
1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2l dl socker
1/2 dl mjöl
1 tsk kanel
Smält smör o blanda med övriga ingredienser. Strö över ditt strössel över äppelpajerna o grädda på 175 grader i ca 10-12 min, tills din provsticka är torr!
När pajerna är klara, strö över en blandning av råsocker o kanel o servera med vaniljsås eller vaniljglass!!
4 kommentarer:
dessa ser mumma ut, ska testa dem snart!! kram Mia
Tack Mia!! Gör´t bara!!!
Kram tillbaks!
Gott med äppelpaj. Och väldigt fint att servera så när man gjort i småformar!
Låter supermumsigt :-)
Skicka en kommentar