onsdag 19 oktober 2011

Enklaste o knäckigaste äppelkakan!

I dag kom min Fina pappa (Pan) på besök på fika! Mysigt!!
Fixade snabbaste äppelkakan, som jag minns jag åt ofta som liten. Mamma lyckades bättre med den, men skam den som ger sig... Pan berättade att även han gjorde den ofta, så han kunde i dag lära mig trixet...





Äppelkaka à la Mamman
4 äpplen, eller så många som behövs för ett rejält lager i din pajform
1 dl mjöl
1/2 dl socker
Ev kanel

Skiva dina äpplen o lägg i en form. Strö över en blandning av mjöl, socker o kanel om du önskar. Hyvla över smör, så att det täcker dina äpplen.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min.
Kika in i ugnen om det ev behövs mer smör efter en stund. Ytan skall vara knäckig när äppelkakan är klar!!

Servera med vaniljvisp


Skön onsdag på Er alla!!

4 kommentarer:

Johanna - Kaffekalas sa...

Äppelkaka är alldeles underbart, jag tror aldrig att jag kommer tröttna!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Japp, äppelkaka är alltid lika gott - speciellt när den är knäckig <3

Helena Ljunggren sa...

Åh så gott! Jag håller med Johanna. Jag kan aldrig tröttna :D

Linda sa...

Tack För titten ;-) Jo visst är det så o ofta väldigt snabbt o smidigt att fixa i hop!!