Har i dag haft en riktigt bra dag med promenad i solen, mys med barnen o avslutar dagen med godaste baguetterna! Otroligt enkla att göra, men allra bäst!!
Bästa havrebaguetterna
25 gram jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl ljummet vatten
2 1/2 dl havrekli
10-10 1/2 dl vetemjöl
Ev solros- eller sesamfrön.
Smula ner jästen i en bunke o strö salt över. Klicka över honung. Häll över lite ljummet vatten o blanda så att jästen löses upp. Häll på resterande av vattnet. Tillsätt havrekli o vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg med trägaffel. Strö över 1-2 msk vetemjöl o låt vila under bakduk i ca 1-2 timmar.
Värm ugnen till 260 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut den jästa degen på mjölat bakbord. Knåda inte, då luftbubblorna förstörs! Dela degen enkelt o snabbt med en degskrapa i fyra delar. Fös i hop degbitarna till baguetter lika långa som plåten. Mjöla de utbakade bröden lätt med mjöl o vrid till spiraler samtidigt som du lyfter över dem på plåten. Strö över valfria frön om du önskar o grädda direkt mitt i ugnen i ca 15 min.
Sänk värmen till 150 grader o grädda i ytterligare 12-15 min. Se upp så att fröna inte bränns, lägg i så fall ett bakplåtspapper över baguetterna i ugnen.
Sitter nu o planerar kalasande framöver, tur att lillasyster är bestämd på vad det skall bjudas på!!
Ha en skön kväll!!
3 kommentarer:
Alltid gott med hemmabakade baguetter
Vad fina du gjort dem, nu blev jag sugen på att baka bröd också, det var faktiskt länge sedan!
Tack Alexandra!!
Skicka en kommentar