Hej o Hå!! Nu har det firats nyår o Vi tar nya tag mot Nytt Bättre år o med drömmar att förverkliga!! Hoppas att Ni alla fått en bra start!
Vit chokladTårta med Mascarpone
Botten:
8 st Digestivekex
50 g rumsvarmt smör
Fyllning:
300 g vit choklad
1.5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
Garnering:
Vita chokladbönor, strössel eller blommor ex rosor.
Tillagning
1. Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i matberedare monterad med en kniv. Kör ihop till en smulig blandning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.
3. Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
4. Garnera med chokladbönor och blommor. Pudra över florsocker.
Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.
2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.
3. Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
4. Garnera med chokladbönor och blommor. Pudra över florsocker.
Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.
Den var Himlans god, oh jag älskar från o med nu Mascarpone!!
Recept från Allt om mat
Nu ser vi fram emot Trettondags Afton!!
Kramen
2 kommentarer:
De låter gott!
Mascarpone är ju så gott. jag gjorde Tiramisu till nyårsdessert även det innehåller mascarpone. Din tårta var jättefin o det lät riktigt gott.
//v
Skicka en kommentar