Detta är absolut mitt bästa recept på goda chokladmuffins!! Tål att lyftas fram igen! Det blir en stor sats o de håller sig fluffigt goda även om du bakar dem dagen innan. Nästan bättre av att få stå till sig med andra ord.
chokladmuffins
36 st
175 g
smör (osaltat om så önskas)
3 1/2 dl
strösocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 1/2 dl siktat extra fint vetemjöl+3 1/2 dl siktat vanligt vetemjöl (eller 5 dl vanligt mjöl + 1 tsk bakpulver)
1 1/2 tsk siktad bikarbonat
2 1/4 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
Ugn 175
grader
Ställ
muffinsformar i muffinsplåt
Rör smör o
socker vitt o pösigt, blanda ner vaniljen
Vispa i äggen, ett i taget
Vänd ner mjöl, bikarbonat o kakao omväxlande med
filmjölk o rör till en slät smet
Fördela smeten i formarna o grädda i ca 25
minuter
Låt svalna i fem minuter o låt dem sen kallna helt
på galler
Mörk
Choklad- och mintfrosting
215 g
smör
270 g
florsocker
170 g mörk
choklad med mint
Vispa smör
och florsocker pösigt. Smält chokladen, låt den svalna. Tillsätt
chokladen i
smörkrämen och vispa slät med elvisp. Gå loss med din spritspåse!
Var rädda om Er!!
3 kommentarer:
Mmmm så god de ser ut och vimpeln var ju för söt!
//V
Så fina de är, syggt med den fina toppingen! Får jag fråga om bikarbonat, jag har läst att man ska ha någon syrlig produkt när man använder sig av detta. Vet du något om det?
Tack veropenn!!!!!
Skicka en kommentar