Mm, goda goda goda!!
Rabarberpajgrottor
16 st
Pajskal
200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
100 g mandelmassa, riven
Florsocker
Fyllning
2 rabarberstjälkar, ca 200 g tunt skivade
2 msk vatten
1/2 dl strösocker
Florsocker
1.Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg. vaniljsocker o strösocker vitt o pösigt med elvisp. Tillsätt mjöl o vispa till en smulig deg. Nyp i hop degen med händerna o vänd upp degen på ett mjölat bakbord.
2.Dela degen i två bitar o rulla varje bit till en rulle ca 4-5 cm tjock. Skär varje rulle i 8 bitar, ca 3 cm tjocka. Fodra små pajformar eller hårda muffinsformar/muffinsplåt med degen.
3. Fördela mandelmassan på bottnarna. Lägg rabarbern i en kastrull o häll på vatten. Sjud några minuter tills rabarbern börjar mjukna. Tillsätt strösocker o rör om. Fördela fyllningen i formarna.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20-25 minuter, eller tills de får en gyllenbrun fin färg. Låt svalna på galler o pudra sedan florsocker över.
Kan serveras med
lättvispad grädde, vaniljglass eller v
Ha en alldeles mysig dag!!
Kram
4 kommentarer:
mmm, rabarberpaj är ju hur gott som helst, vad smart att göra små minivarianter som de här! <3 Mums!
åh dessa ser riktigt goda ut,mums
Ser jättemumsiga ut!!
Vad snyggt det var med en så djup "grotta" att lägga rabarberna i!
Skicka en kommentar