Go kväll!!
Har haft en bra dag med massa pyssel. Hm, mycket att fixa med innan man kan ta den stora vilan känns det som ;-) Vi skall ta med vår rara (!) Kiwi kanin på bilresa o litet äventyr, så bur skulle fixas o en massa godis till henne så att hon tycker att det är kul ;-) För visst är väl kaniner verkliga bildjur? Barnen har i dag firat Kiwis första födelsedag, klart hon fick tårta.
I helgen hade jag fixat Oreo cookies, de är mumma. Jag valde att baka många av mina favoriter till helgens projekt, så många av recepten som kommer framöver kommer Ni att känna igen. Dock gott betyg att de dyker upp igen.
Oreo cookies
ca 20 kakor
Ugn 175 grader, 8-10 minuter
1 1/2 dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg, lätt uppvispat
Blanda de torra ingredienserna o rör sedan ner
smöret (man kan med fördel använda flytande smör). Blanda till sist i ägget. Gör
ca 40 runda bollar o platta till dem lite, rulla först till rulle o skär i lagom
stora bitar som du rullar. Jag valde i stället att klavla ut degen till några
millimeters tjocklek o måtta ut runda kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på
en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kakorna svalna.
Chokladfudge frosting
100 gram mörk choklad
150 gram
smör
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt sedan svalna. Vispa rumsvarmt smör vitt och krämigt. Tillsätt vaniljextrakt, florsocker och kakao och vispa samman. Tillsätt sist chokladen och vispa tills frostingen är slät och krämig.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt sedan svalna. Vispa rumsvarmt smör vitt och krämigt. Tillsätt vaniljextrakt, florsocker och kakao och vispa samman. Tillsätt sist chokladen och vispa tills frostingen är slät och krämig.
Jag förvarade mina Oreos i kylen, men tag fram en stund före servering så att det blir rumsvarma. Jag provade även att frysa in ett par , med fyllning - får återkomma till hur det fungerade.
Ha en skön kväll alla, så ses vi snart igen.
Stor kram
1 kommentar:
Åh det lät gott med chokladfudge emellan, har bara gjort dem med traditionell vaniljsmörkräm emellan!
Ja det blir väl inte överdrivet mkt bakat här för tillfället, hoppas tid finnes till hösten igen;)
//v
Skicka en kommentar