Oh jösses, det var gottit så det räcker o blir över ;-) Nja inget blev det över i skålen...
Jag säger det igen: det är enklaste efterrätten i världen, men gör succé o är så gott!!
Mousse
100 g mjölkchoklad
2 1/2 dl grädde
1-2 msk pulver latte mocchiato (finns i burk på kaffehyllan)
Värm grädden i kastrull, men låt inte koka!! Häll i macchiato-pulver o rör om tills det blandats helt. Hacka chokladen o lägg i den varma grädden. Låt allt smälta samman, häll över i skål eller bunke o låt sedan svalna i rumstemperatur. När massan svalnat helt, ställ i kylen till den är helt kall - gärna över natten!
Tag fram din skål o vispa upp fluffigt med din elvisp. Häll eller spritsa upp i portionsglas eller i stor skål. Låt stå i kylen till servering!
Nötcrunch
1 1/2 dl blandade nötter (hasselnöt, mandel o pekannöt ex)
1 msk rörsocker
1/2 msk strösocker
Lägg nötter o mandel i en torr het stekpanna. Låt dem bli lite varma. Strö över ditt socker o låt smälta samman med nötter o mandel. När sockret löst sig helt häll upp på bakplåtspapper o låt svalna. Skär med kniv eller smula med fingrarna sönder i önskad storlek.
Vid servering: Strö över ditt nötcrunch över moussen
Nötcrunch passar även perfekt till din fruktsallad, glass, dekoration på muffins eller bara som det är!!
1 kommentar:
Det där nötcrunchet låter helt makalöst gott!
Kul att du tittade in hos mig också =D
Skicka en kommentar