Lördag med trevligt sällskap, Eriks goda mat, kanin på rymmen o glada barn!
Jo, kaninen Kiwi tyckte det var dags att gå på egen upptäcksfärd mitt i natten o vi fick springa o jaga honom - vilket han tyckte var superkul (eller vill han flytta hemifrån?) Vi har haft en trevlig kväll med gott sällskap, god mat o gottig efterrätt.
Mm, denna Semifreddo är god. Med den goda nutellan som lägger sig som små goda bitar, marängen som blir lite seg... Jag serverade med fudgesås till, men det går även bra att ringla annan chokladsås uppepå innan servering.
Jag har gjort den i min tårtring (kan justeras i önskad storlek o saknar botten, vilket innebär att den kan efter frsysning kan sättas på vilket fat du önskar). Såklart kan man göra semifreddo i en springform. Tag fram en stund före servering så att den hinner mjukna lite, vilket vi kunde ha låtit den gjort lite ytterligare....Den var lite frostig.
Jo, kaninen Kiwi tyckte det var dags att gå på egen upptäcksfärd mitt i natten o vi fick springa o jaga honom - vilket han tyckte var superkul (eller vill han flytta hemifrån?) Vi har haft en trevlig kväll med gott sällskap, god mat o gottig efterrätt.
Mm, denna Semifreddo är god. Med den goda nutellan som lägger sig som små goda bitar, marängen som blir lite seg... Jag serverade med fudgesås till, men det går även bra att ringla annan chokladsås uppepå innan servering.
Nutella semifreddo
ca 10 port
1 marängbotten
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Fudgeås, se nedan
Mandelflagor
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen. "Stek" mandelflagor i torr stekpanna tills de fått en gyllene färg.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Ringla över fudgesås innan servering o strö över flagad mandel.
Fudgesås
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
1 kanna (16 portioner):
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
200 g mjölkchoklad
200 g mörk kvalitetschoklad, 70%
1 msk smör
Gör så här
1. Koka upp mjölk, vispgrädde, farinsocker o sirap.
2. Låt svalna något och smält i finhackad choklad och tillsätt till sist smöret.
Hoppas Ni får en skön söndag!!
4 kommentarer:
ni fick tag i Kiwi till slut eller är han på vift på Vättersnäs fortfarande? Gott det såg ut med semifreddon (eller vad kan gå fel med nutella i?)
Alltså åååh, det ser alldeles för gott ut! Farligt ;) Nutella är ju alltid toppen i efterrätter och semifreddo - yum!
Kiwi! Vilket sött namn på en kanin <3
Jag dör lite över hur gott det där ser ut... Nutella, fudge OCH maräng, kan knappt bli bättre alltså!
Emma: väldans rolig kommentar ;-) Näpp mycket bättre kan det inte bli!!
Malin: Kiwi är hemma, men tar varje chans han får till att rymma ;-)
Tack Alexandra!! Ja, barnen ville inte döpa han till Britta...
Skicka en kommentar