söndag 5 februari 2012

ChokladSockerkaka med Geisha

Mm, det var mumma!! Jag har bakat sockerkaka o lagt i Gesiha-choklad hackat i större bitar. Nästa gång dubblar jag till 200 g Geisha!!



100 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösockier
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl (180g) vetemjöl
100-200 g Geisha
Smör att smöra formen, kakao att "bröa" med

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj o bröa en form som rymmer minst 1 1/2 liter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölk o låt svalna. Vispa ägg o socker vitt o fluffigt. Tillsätt smör- o mjölkblandningen o rör om. Sikta de torra ingredienserna o rör det försiktigt ner i smeten. Hacka Geshan i lagom stora bitar o blanda ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Prova med en provsticka om kakan är lagom gräddad!!

Vänd kakan ur formen o låt svalna. Pudra gärna kakao över!!




Ha en mysig söndag o en bra vecka!!

Kram!!