torsdag 29 mars 2012

65-åring o Whiskeytryffel

Vi har firat en nybliven 65-åring. Som present är det en flaska Whiskey som gäller o så klart Whiskeytryffel. Goda enligt provsmakare...



Whiskeytryffel
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk glucos eller honung (kan uteslutas)
1 liten klutt smör1-2 msk Whiskey
Kakao eller riven choklad att rulla tryfflarna i

Finhacka chokladen o lägg den i en skål. Värm upp grädden tills den precis kokar. Drag grädden från värmen o häll den över chokladen, låt den smälta under en viss omrörning. Tillsätt till sist din whiskey. Använd ej mer än 2 msk whiskey, då din tryffel kan få svårt att stelna.
När chokladen smält så tillsätt glucos eller honung o en liten kula smör.
Låt svalna en stund o ställ sedan i kylen tills den stelnat.
Skeda med en tesked lagom stora bitar o rulla dem mellan dina handflator. Rulla i kakao eller riven choklad o förvara sedan i kylen. Tag gärna fram dina tryfflar en stund före servering.





Recept kommer från Louise spis

Oh Blogger gör mig just galen som ändrar teckensnitt o radavstånd  hit o dit - Ingen ordning!!!


Men Stor Kram!!

Inga kommentarer: