Vi åt för ett par veckor sedan vår första Pavlova hos goda vänner. Mm jättegott, nu har jag gjort en själv o tyckte det gick utmärkt ;-) Dock jobbigt att vispa, men jag kunde använd min maskin....
ChokladPavlova
Antal portioner:10
7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
0.5 st citron saften
3 msk kakao av god kvalitet
50 g mandelspån
5.25 dl strösocker
0.5 st citron saften
3 msk kakao av god kvalitet
50 g mandelspån
Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 l färska bär
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 l färska bär
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
6. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
9. Strö över bären.
Trevlig tisdagskväll till Er!!
Kramen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar