Jag är stolt
- Ja det är jag. Jag har haft 13 fina flickor på besök o de har fått dekorera
cupcakes. Jag tänkte att beslutet var enkelt, men när det nu började närma sig
började jag fundera över hur detta lilla (?) projekt skulle sluta ;-) Vet Ni,
det gick hur bra som helst. Då köket inte är byggt för att vi 15 stycken skulle
vara där, delade vi upp oss i två grupper. Ena gruppen fick börja med att göra
hjärtan att dekorera med - andra gruppen fick så börja att spritsa. Jag har använt
två olika frostings!! Tema?? Alla hjärtans dag så klart ;-)
Jag kunde så
klart inte låta bli att spritsa lite...
Jag är nöjd, tillfreds o väldigt imponerad
över hur denna större grupp livliga flickor skötte sig galant!! Nu är det rast
o vila som gäller för en stund!!
Chokladmuffins
36st175 g smör (osaltat om så önskas)
3 1/2 dl strösocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 1/2 dl siktat extra fint vetemjöl+3 1/2 dl siktat vanligt vetemjöl (eller 5 dl vanligt mjöl + 1 tsk bakpulver)
1 1/2 tsk siktad bikarbonat
2 1/4 dl kakao
2 1/2 dl filmjölk
Ugn 175 grader
Ställ
muffinsformar i muffinsplåt
Rör smör o
socker vitt o pösigt, blanda ner vaniljen
Vispa i
äggen, ett i taget
Vänd ner mjöl,
bikarbonat o kakao omväxlande med filmjölk o rör till en slät smet
Fördela
smeten i formarna o grädda i ca 16 minuter
Låt svalna i
fem minuter o låt dem sen kallna helt på galler.
Nutella-Frosting
3 msk Nutella
200 g Mjukt smör
3,5 dl Choklad florsocker eller vanligt florsocker
1 tsk Mjölk
3 msk Nutella
200 g Mjukt smör
3,5 dl Choklad florsocker eller vanligt florsocker
1 tsk Mjölk
Bland smör
och florsocker krämigt. Rör ihop Nutella med lite mjölk och blanda i
smörkrämen. Recept på Nutellafrosting kommer från sockertussen sockertussen.blogspot.com
Inne hos Cupcakesfluffan hittade jag ett
spännande recept på Marsmallowsfrosting. Man kan ju blanda i tex kakao eller
valfri sylt om man vill ha en annan smak på frostingen.
Härlig Marsmallowsfrosting med marsamallowsfluff
150-175g
smör, rumsvarmt1 burk marshmallowfluff ca 218 gram (eller se recept nedan)
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vanilj pulver
4 dl florsocker
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser till en smidig frosting
Faktiskt nästan hysteriskt roligt...
Härlig konstistens!!
Eget
marsmallowsfluff
3 äggvitor
2 cups vit sirap
¼ tsk salt
2 cups florsocker, 220 gram
1 msk vaniljextrakt, fast jag tog 1 msk hemmagjort vaniljpulver
Lite pastafärg om så önskas
3 äggvitor
2 cups vit sirap
¼ tsk salt
2 cups florsocker, 220 gram
1 msk vaniljextrakt, fast jag tog 1 msk hemmagjort vaniljpulver
Lite pastafärg om så önskas
Gör så här:
Vispa äggvitor, sirap och salt på hög hastighet i ca
10 min eller tills det har blivit tjockt. Jag körde nog längre än 10 minuter
Sänk hastighet och tillsätt florsockret,
kör tills allt är blandat. Till sist häller du i vaniljextraktet och ev pastafärg
o blandar in det ordentligt.
Förvara i kylen eller frys in!!
Jag ville prova att använda detta egna fluff att
spritsa med, men insåg efter en stund att det skulle bli lite för löst... Om
jag gjorde fel, vet jag inte men nu gjorde jag marsmallowsfrosting enl receptet
ovan o det blev tipptopp!!
Lycklig!!
1 kommentar:
Kan tänka mig att det var populärt hos tjejerna att få göra egna cupcakes :-)
Skicka en kommentar