Premiär för min nya form, som stått i bakskåpet ett par år... Ja, allt har sin tid - men dessa blev väldigt goda! Vi har i dag haft fint besök av Madelene som fyller 1 år - då bjuds det ju på Madeleinekakor så klart (o liten cuppis skall väl flickan få...)
Underbar syn att se denna lilla flicka smula o klabba med en egen cuppis ;-)
Traditionell mjuk kaka från Lorraine i nordöstra Frankrike. För att baka Madeleinekakor behöver man en madeleineform. Har man inte en sådan kan en inhandlas i välsorterade köksutrustningsbutiker.
Underbar syn att se denna lilla flicka smula o klabba med en egen cuppis ;-)
Traditionell mjuk kaka från Lorraine i nordöstra Frankrike. För att baka Madeleinekakor behöver man en madeleineform. Har man inte en sådan kan en inhandlas i välsorterade köksutrustningsbutiker.
Madeleinekakor!
ca 24 st
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Frön från 1 urskrapad vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
25 g smält smör till formen, samt lite extra mjöl
Florsocker till dekoration
Smält smöret o låt det svalna. Vispa ägg o socker pösigt o vitt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret i äggblandningen. Vänd ner de torra ingredienserna o blanda tills smeten är klumpfri.
Pensla formen med smält smör o pudra formen med lite mjöl.
Häll knappt 1 msk i varje liten form. Grädda kakorna på 200 g i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.
Då jag ville att dessa skulle vara färska, frös jag in dem under natten o tog fram o pudrade när de tinat.
Gott!!
...Nu tar jag tisdagasmys!
...Nu tar jag tisdagasmys!
2 kommentarer:
Tack så jättemycket !
hihi Dock fick jag inte smaka på den, då Madelene gladeligen tryckte i sig hela ;o)
Kram !
Tack Marie, hihiii då får vi göra om det!!
Skicka en kommentar