lördag 13 mars 2010

Firar Erik i förskott...




Litet kalas för att fira Erik, 34 år den 17 mars. Ujj, det innebär ju att även jag blivit äldre...Men det är ju Toppen, nu är man snart fullvuxen!!




Nougatkaka med makadamiannötter


ca 12 bitar



200 g smör


250 g finhackad mjölkchoklad


1 dl strösocker


1 1/2 dl råsocker


3 ägg


1 tsk vaniljsocker


2 1/2 dl vetemjöl



Garnering:


100 g nougat


50 g hackade makadamianötter



Ugn 200 grader


Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av sprinformen, smöra botten o kanterna. Ev ströbröd...


Smält smör på låg värme i kastrull, lägg sedan i den hackade mjölkchokladen. Blanda tills allt smält.


Tillsätt strösocker, mjölkchoklad o ägg under omrörning. Häll eller sikta ner vaniljsocker samt vetemjöl.


Blanda samman allt o häll sedan i springformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.



Smält nougaten försiktigt o häll sedan detta över kakan. Strö över nötterna.



Recept samt bild från Allt om mat






Det blev mest ett chokladtema i dag, men avslutade med citroncupcakes med citronfrosting.

Citronfrosting

Till ca 16 cupcakes

100 g mjukt smör
1 pkt florsocker, 500 g
2 msk grädde eller mjölk
Saften från 1/2 citron
Karamellfärg


Vispa smöret mjukt, blanda ner florsocker lite åt gången medans du vispar.

Häll i grädde el mjölk o citronsaft.

Vispa på medelhastighet i ca 5 min.

Blanda ner karamellfärg.

Inga kommentarer: