torsdag 11 mars 2010

Ingefärskakor


Gjorde dessa underbara Ingefärskakor i dag
200 g smör
1. 75 dl strösocker
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
Ugn 175 grader
Vispa eller rör rumsvarmt smör, sirap o socker
Blanda de torra ingredienserna för sig o blanda detta sedan med smörblandningen
Dela degen i 4 delar o knåda i hop på bakbordet
Forma 4 rullar o lägg dem med 2 st på varje plåt
Grädda längderna mitt i ugnen i ca 13-15 min (jag tog längre tid, så att de blir extra knapriga)
Bild o recept från Allt om mat
Gjorde även citroncupcakes, som jag skall göra klara på lördag...

2 kommentarer:

Anonym sa...

lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut med kaveln det går mycket bättre och de blir tunnare då

Anonym sa...

det går bra att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper den blir tunnare då