fredag 23 december 2011

Marianne- eller kanske lakritstryffel?!

Jo men så är det!! Toppelitoppgoda!!


Turkisk peppar...

Marianne!


Ingredienser
1 dl grädde
200 g mörk choklad
10-15 Mariannegodisar eller 10 turkisk peppargodisar
Kakao att rulla tryfflarna i eller riven choklad

Gör så här:
Hacka chokladen fint o lägg det i en skål. Koka upp grädden o slå den över chokladen, rör tills chokladen smält.Tillsätt de hackade marianne- eller turkisk peppargodisarna o blanda om väl.

Ställ chokladblandningen att svalna en stund. Tag sedan fram massan o rulla små kulor i önskad storlek, Använd en tesked o "dra" fram rätt mängd o rulla.... Rulla sedan i kakao eller i riven choklad

Förvaras i kylen. Tryffeln kan gärna tas fram ur kylen en liten stund före servering.
 
Nu börjar det närma sig...
 
Ha en mysig kväll!!

Inga kommentarer: