Mm, eget knäckebröd är så gott o ett måste!!
Det här behöver du till 3 plåtar :
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
Pumpa kärnor
Solrosfrön
Flingsalt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och rör ner vattnet och rör tills det har löst sig ordentligt:
Rör ner saltet och mjölsorterna. Och arbeta degen väl, låt sedan jäsa i en timme under bakduk.
Ställ ugnen på 225 grader.
Knåda och fördela sedan degen i 3 lika stora delar.
Kavla ut degarna på tre bakplåtspapper ( ca 2mm tunt ) med hjälp av fint rågmjöl. Jag valde att göra små runda bitar, även större som går bra att bryta i lagom storlek.
Strö över pumpakärnor/solrosfrön o kanske lite flingsalt och kavla över med en kavel så att de verkligen fastnar.
Skär lagom stora bitar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Smula ner jästen i en bunke och rör ner vattnet och rör tills det har löst sig ordentligt:
Rör ner saltet och mjölsorterna. Och arbeta degen väl, låt sedan jäsa i en timme under bakduk.
Ställ ugnen på 225 grader.
Knåda och fördela sedan degen i 3 lika stora delar.
Kavla ut degarna på tre bakplåtspapper ( ca 2mm tunt ) med hjälp av fint rågmjöl. Jag valde att göra små runda bitar, även större som går bra att bryta i lagom storlek.
Strö över pumpakärnor/solrosfrön o kanske lite flingsalt och kavla över med en kavel så att de verkligen fastnar.
Skär lagom stora bitar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Jag har även gjort Musli, som är toppen att lägga i fin glasburk o ta med till någon Du tycker om i jul!
Även dessa ingår i bästa gåbortisen...
Kram!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar