onsdag 28 december 2011

Viol-Tryffel!!

Violtryffel kan bara bli jättegott ;-) Kunde dock haft i lite mer violtabletter....




225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Florsocker

Smaksättning
1 ask violtabletter eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn

Att doppa i
200 g mörk choklad
 
Lägg grädden och en av smaksättningarna i en rostfri kastrull och koka upp. Sjud därefter under lock i 10 minuter. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar. Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö ev på lite färgat pärlsocker, flingsalt eller riven choklad. Jag ringlade smält choklad över!!
Förvaras svalt.



Recept från Dansukker

Inga kommentarer: