Violtryffel kan bara bli jättegott ;-) Kunde dock haft i lite mer violtabletter....
225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Florsocker
Smaksättning
1 ask violtabletter eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn
Att doppa i
200 g mörk choklad
Lägg grädden och en av smaksättningarna i en rostfri
kastrull och koka upp. Sjud därefter under lock i 10 minuter. Tillsätt
chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna
till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över
och ställ svalt i 2 timmar. Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar
som doppas i den smälta chokladen. Strö ev på lite färgat pärlsocker, flingsalt
eller riven choklad. Jag ringlade smält choklad över!!
Förvaras svalt.
Recept från Dansukker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar