måndag 19 december 2011

Saffranstryffel

Ingen har väl undgått att jag älskar tryffel...
Saffranstryffel måste ju vara en självklarhet till jul?!
Underbar gul o fin tryffel!



Saffranstryffel
15-20 st


3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran (=0,25 g)
200 g vit choklad
25 g smör
Ev 1/2 tsk cognac
Florsocker



Koka upp grädde och saffran, dra sedan kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma grädden. Klicka i smör och häll i cognac och rör försiktigt tills tryffelsmeten är helt slät. Låt stelna i kylskåpet ca 2-3 timmar.
Ta upp en klick tryffel och rulla till en kula, låt stelna på en tallrik några minuter (i rumstemperatur) Rulla kulorna i florsocker och lägg dom på en bakpappersklädd tallrik. Förvaras i kylen.




Recept hittade jag Här!


Kram!!!

...dessutom bästa gåbortisen...

Inga kommentarer: