Ingen har väl undgått att jag älskar tryffel...
Saffranstryffel måste ju vara en självklarhet till jul?!
Underbar gul o fin tryffel!
Saffranstryffel
15-20 st
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran (=0,25
g)
200 g vit
choklad
25 g smör
Ev 1/2 tsk cognac
Ev 1/2 tsk cognac
Florsocker
Koka upp grädde och saffran, dra sedan kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma grädden. Klicka i smör och häll i cognac och rör försiktigt tills tryffelsmeten är helt slät. Låt stelna i kylskåpet ca 2-3 timmar.
Ta upp en klick tryffel och
rulla till en kula, låt stelna på en tallrik några minuter (i
rumstemperatur) Rulla kulorna i florsocker och lägg dom på en bakpappersklädd
tallrik. Förvaras i kylen.
Kram!!!
...dessutom bästa gåbortisen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar