Mm, i USA åt jag underbara Stora muffins. Det var citronmuffins med vallmofrö o nåt knaprigt o gott uppepå! Detta kan vara nåt i den stilen, men jag hoppar det knapriga uppepå - jag skall luska ut vad det var en annan dag! O inte blir det muffins i dag utan en stor härlig sockerkaka!
Väldigt god hursomhelst!!
Citronkaka med vallmo
Ingredienser
2 dl mjölk
45 g blå vallmofrö
250 g smör, mjukt
2,5 dl strösocker
3 st ägg
1 st citron
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröda en kakform med hål i mitten.
2. Blanda mjölk och vallmofrö i en kastrull och värm till kokpunkten. Låt svalna.
3. Vispa smör och socker mycket poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
4. Riv av citronskalet och spara det till garnering. Pressa ur saften och blanda den i kaksmeten.
5. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner omväxlande med mjölken.
6. Häll smeten i formen och grädda på första falsen nerifrån ca 1 tim.
7. Låt kakan ånga av, stjälp upp den och låt den svalna under formen. Servera den eventuellt garnerad med citronskalet.
Recept från allt om mat
4 kommentarer:
ser jättegott.leila lindholm har också nåt liknande,cupcakes med nån frosting på.kanske de du letar efter
Ser fantatisk musigt ut =)KRAMKRAM!
Jag älskar också citron- och vallmofrömuffins, så jag kan tänka mig att den här kakan är jättegod! <3
Wow! Har aldrig ätit vallmofrön i en kaka! Men låter ju onekligen inte fel!
Skicka en kommentar